Как вратите и прозорците ще ни помогнат да намалим разходите си за ток?

Докато може би си мислите, че вашият термостат регулира температурата в дома ви, има много части, които работят заедно, за да ви осигурят удобство. Ако искате да спестите пари от сметките си за енергия, има много отворени врати, за да го направите.

Вижте как прозорците и вратите ви могат да ви помогнат да спестите пари от сметките си за енергия

Може да не го осъзнаете, но прозорците и вратите ви работят усилено, не само да се запази естествена светлина, но и да поддържате дома си удобен. Когато се използват правилно, те могат да ви помогнат да спестите пари от сметките си за енергия. Старите прозорци и врати обаче могат да доведат до загуба на пари и енергия.

Едно от най-добрите неща, които можете да направите, за да намалите сметките за тези услуги, е да инсталирате нови прозорци и врати, заменяйки по-старите с тези, които са сертифицирани. Тази сертификация означава, че прозорците и вратите са преминали изисквания, които ги правят гарантирано енергийно ефективни. Можете да бъдете спокойни, че новите ви прозорци и врати ще направят голяма крачка към спестяване на енергия.

Другото, което може да направите е да изолирате

Като цяло, изолацията е свързана с пухкав или подобен на пяна материал, който влиза във вашите стени. Така че, защо да обмисляте изолирането на прозорците, или вратите си? Изолацията идва в много форми! Има различни материали, които можете да използвате, за да изолирате прозорците си и да оставите светлината да влезе.

Най-добре е да го направите през зимата. Някои местни магазини за хардуер продават комплекти, в които лесно можете да добавите слой пластмасов материал около прозореца, запазвайки видимостта.

Колкото до вратите, най-добре е да се насочите към врата, която е по-висок клас, с добра изолация, като пълнеж, защото веднъж ще инвестирате по-голяма сума за врата, но след това повярвайте-ще спестите доста повече средства, когато разходите за отопление намалеят.